Product Owner (32-40 uur)

Help jij mee om van onze start-up een scale up te maken ? Onlangs heeft WeCity een groot meerjarig bid gewonnen, waardoor waardoor we nu ons outsourced talent willen vervangen met vaste collega’s die tot de kernfamilie van WeCity gaan horen! 

We werken aan een Open Urban Platform (OUP) waarbij bedrijven en gemeenten op een eenvoudige wijze data, diensten en producten kunnen aanbieden en afnemen. Binnen het portaal van WeCity hebben klanten de mogelijkheid om al hun digitale assets en data te beheren en monitoren. Veiligheid en zeggenschap over de eigen data zijn hiervoor van cruciaal belang.  Het Open Urban Platform maakt onderdeel uit van een groter digitaal ecosysteem waarin overheid en marktpartijen intensief met elkaar samenwerken. WeCity hanteert een API first strategie en werkt met de laatste tooling en technieken. 

 

Wie ben jij? En welke skills breng je mee?

 • Sociaal vaardig, verbaal sterken een echte verbinder, dat is hoe mensen jou omschrijven. 
 • Maar ook ben je analytisch en technisch onderlegd. Dit hoeft niet tot op het niveau van 1tjes en 0tjes, maar digitalisering snap jij.
 • Je bent een ervaren Tech Lead die eerder eigenaarschap van een groter product portfolio of platform heeft gehad.
 • Jij hebt WO werk- en denk niveau
 • Jij weet de belangen van verschillende stakeholders te prioriteren en iedereen blij te houden.
 • Uiteraard heb je ervaring met de Agile werkwijze. 
 • Kennis en/of ervaring met digitale standaarden zoals, iShare en DCAT/Open Data Product Specifiation zijn een sterke pre.

 

Wat ga je doen

 • De functie is de verbinding tussen de business en development. Je weet dan ook als geen ander om business requirements om te zetten naar concrete features en user stories, zodat onze developers ermee aan de slag kunnen. 
 • Je stelt de roadmap op en werkt deze bij, waarbij je de balans vindt tussen business requirements en het technisch benodigde onderhoud.
 • Jij beheert de sprint backlog, bereidt de sprintreviews voor en stemt de sprintplanning samen met het development team af tijdens de tweewekelijkse sprint. 
 • Je toetst of de ontwikkelde functionaliteiten voldoen aan de gestelde criteria. 
 • Je houdt van weinig tot geen hiërarchie. Binnen het team werken we met ervaren professionals waarbij we zoveel als mogelijk gezamenlijk tot besluiten komen op basis van kennis, ervaring en kunde. 
 • Werken bij een klein bedrijf betekent dat we lang niet voor elke rol een aparte functie hebben. Met z’n allen doen we wat er nodig is om onze klanten te voorzien van mooie producten en diensten. Dit vraagt flexibiliteit en een open houding om dingen op te pakken die aanpalend zijn aan de rol van Product Owner. Je ziet dit als een verrijking van de functie. 
 • Je bent vooral iemand met een hart voor het vak van Product Owner die deze nieuwe rol binnen onze organisatie verder vorm wil geven en mee wil bouwen aan de groei van het bedrijf. 

 

What’s in it for you? 

Ons kantoor in Zeist is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. We bieden je een markt-conform salaris. Daarnaast bieden we je een goede pensioenregeling die gekoppeld is aan jou als persoon en die je ook weer met je mee neemt als je carrière je elders brengt. Verder bieden we je 37 vakantiedagen (24 vakantiedagen + 13 ADV bij fulltime dienstverband) en krijg je natuurlijk een laptop van de zaak. 

 

WeCity

WeCity helpt stedelijke gebieden leefbaarder, duurzamer en inclusiever te maken. Dit doen we door samen met partners slimme en data gedreven oplossingen in de openbare ruimte aan te bieden. 

We voeren de regie voor de digitale infrastructuur en nemen de slimme oplossingen in beheer als deze eenmaal gerealiseerd zijn. Hiervoor werken we nauw samen met verschillende (internationale) partners en klanten. We werken dagelijks aan nieuwe innovaties en samen geven we vorm aan de stad van morgen. 

WeCity heeft ruime ervaring op het gebied van slimme steden maar is een jong bedrijf met korte lijnen en een hands on aanpak. Met twee grote aandeelhouders achter ons en een gevulde portfolio voor de komende jaren, bieden we je zekerheid, maar geven je ook vrijheid én verantwoordelijkheid om echt bij te dragen aan de doelstellingen en resultaten van ons bedrijf. 

 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met:

Annemarie Boereboom 0641402070 of annemarie@wecity.nl 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.