De slimme Stad

Slimme Stad

Een slimme stad gaat over mensen

Technologie en data spelen een grote rol in de ontwikkeling en het beheer van de stad. Routeplanners, weersinformatie, feedback geven over problemen in de openbare ruimte, een pasje voor de afvalcontainer, verlichting die aangaat als je er langs fietst of een kaart die hitte-eilanden in de stad weergeeft. Het is maar een kleine greep uit de voorbeelden waarmee slimme steden efficiënter inspelen op hun maatschappelijke en ruimtelijke opgaven. Én die helpen om de stad leefbaarder en duurzamer te maken.

 

Een slimme stad is dynamisch en reageert op de invloeden en gedragingen van mens en natuur. Het is de verbinding van de fysieke infrastructuur in de openbare ruimte met de moderne informatietechnologie en het internet der dingen (IoT). Om de vele mogelijkheden optimaal te benutten, is een goed fundament noodzakelijk met een veilige en geïntegreerde digitale infrastructuur en een "Open Urban Platform".

 

Er zijn inmiddels binnen de Europese Unie vele referentie-architecturen, standaarden en oplossingen beschikbaar voor zo'n Open Urban Platform. Interoperabiliteit staat daarbij centraal. WeCity is nauw betrokken geweest bij enkele van deze EU-initiatieven en wij hebben deze ervaringen verwerkt in ons eigen oplossing. Dat is niet gebaseerd op één alomvattend platform van één leverancier, maar het faciliteert een stelsel van verschillende platformen van verschillende leveranciers, die onderling verbonden zijn op basis van open standaarden en duidelijke afspraken.

 

Data en technologie zijn middelen om stedelijke vraagstukken te helpen oplossen. De behoefte of opgave moet centraal staan. Vervolgens kunnen daar de databronnen, sensoren, het platform en de infrastructuur ondersteunen om slimme oplossingen te realiseren. WeCity biedt in haar Catalogus oplossingen die bijdragen aan een slimme stad. Wij stellen eisen aan de technologie zelf, maar ook de toegang tot data. We kunnen helpen, samen met onze partners, om doelstellingen meetbaar en inzichtelijk te maken. En wij zoeken altijd naar samenwerking met álle partijen. Want een slimme stad maken we samen! 

 

Wil je de mogelijkheden in jouw stad beter benutten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag om een aanpak op maat voor jouw organisatie te maken. 

Storingsmonitor Openbare Ruimte

Storingsmonitor Openbare Ruimte

Storingsmonitor Openbare Ruimte

Manage herhaalstoringen in de openbare ruimte

Lees verder