Een slimme stad gaat over mensen

Technologie en data spelen een grote rol in de ontwikkeling en het beheer van de stad. Routeplanners, weersinformatie, feedback geven over problemen in de openbare ruimte, een pasje voor de afvalcontainer, verlichting die aangaat als je erlangs fietst of een kaart die hitte-eilanden in de stad weergeeft. Het is maar een kleine greep uit de voorbeelden waarmee slimme steden efficiënter inspelen op hun maatschappelijke en ruimtelijke opgaven. Én die helpen om de stad leefbaarder en duurzamer te maken.

 

Een slimme stad is dynamisch en reageert op de invloeden en gedragingen van mens en natuur. Het is de verbinding van de fysieke infrastructuur in de openbare ruimte met de moderne informatietechnologie en het internet der dingen (IoT). Om de vele mogelijkheden optimaal te benutten, is een goed fundament noodzakelijk met een veilige en geïntegreerde digitale infrastructuur en een "Open Urban Platform".

 

Er zijn binnen de Europese Unie vele referentie-architecturen, standaarden en oplossingen beschikbaar voor zo'n Open Urban Platform. Interoperabiliteit staat daarbij centraal. WeCity kent deze EU-initiatieven en heeft de uitgangspunten toegepast in haar eigen open, federatieve platform. 

 

Data en technologie zijn hulpmiddelen om stedelijke vraagstukken op te lossen. De behoefte of opgave moet centraal staan. Vervolgens kunnen databronnen, sensoren, een open urban platform en de digitale infrastructuur ondersteunen om slimme oplossingen te realiseren. WeCity biedt in haar Catalogus oplossingen die bijdragen aan een slimme stad. Wij stellen eisen aan de technologie zelf, maar ook aan de toegang tot data. We kunnen helpen, samen met onze partners, om de geschikte oplossing te vinden en doelstellingen meetbaar en inzichtelijk te maken. WeCity zoekt altijd naar samenwerking met partijen die ook een stukje van de oplossing kunnen leveren. Want een slimme stad maken we samen! 

 

Wil je de mogelijkheden in jouw stad beter benutten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag om een aanpak op maat voor jouw organisatie te maken.